02 january 2024, 16:00 Moldovan reality views 1010
A fost stabilită data exactă cînd va începe recensămîntul populației
02 january 2024, 16:00 Moldovan reality views 1010

A fost stabilită data exactă cînd va începe recensămîntul populației

Recensămîntul populației din 2024 va începe de la 8 aprilie și se va desfășura timp de trei luni. Guvernul de la Chișinău a aprobat miercuri, 31 ianuarie, proiectul cu privire la data de referință a recensămîntului populației și locuințelor, dar și a perioadei de colectare a datelor de recensămînt.

Prin urmare, Guvernul a stabilit intervalul 8 aprilie – 7 iulie 2024 ca fiind perioada destinată colectării datelor, notează noi.md cu referire la tv8.

Datele vor fi colectate atît în mod direct, adică prin recenzarea persoanelor, dar și în mod indirect – din surse administrative sau private.

Perioada de realizare a anchetei postrecenzare, al cărei scop este evaluarea acoperirii și preciziei datelor de recensămînt, va fi stabilită de către Biroul Național de Statistică.

Scopul recensămîntului este de a oferi informații de interes public despre populația rezidentă și locuințe pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, pentru argumentarea deciziilor de dezvoltare umană, pentru cercetarea științifică și dezvoltarea mediului de afaceri.

Informațiile colectate la recensămînt servesc elaborării datelor pentru: calculul numărului populației rezidente a Republicii Moldova la data de referință a recensămîntului; estimările anuale post-cenzitare, cu dezagregare la nivel detaliat în profil teritorial: raioane/municipii, orașe, comune; calculul indicatorilor de recensămînt, cu dezagregare teritorială; constituirea bazei de sondaj pentru cercetări statistice în gospodăriile populației etc.

Bugetul total estimativ al recensămîntului populației și locuințelor, propus pentru anul 2024, este estimat la 329,2 milioane lei, inclusiv cca 36,8 milioane lei pentru modulul agricol.

Menționăm că organizarea și efectuarea recensămintelor anterioare era reglementată prin adoptarea unor acte normative specifice fiecărei acțiuni în parte.

Source: noi.md

Keywords:

recensamint

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
2318 locuitori

Vădeni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vădeni și Dumbrăveni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2318 oameni. Satul Vădeni a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.