02 july 2024, 14:00 Moldovan reality views 1014
Diacov a spus ce scenarii ne pot aștepta la prezidențiale
02 july 2024, 14:00 Moldovan reality views 1014

Diacov a spus ce scenarii ne pot aștepta la prezidențiale

Dacă partidele politice nu vor renunța la ambiții și nu se vor așeza la masa de negocieri în scopul găsirii unui candidat comun, atunci și la prezidențialele din acest an vom avea același rezultat ca și la prezidențialele din 2020.

Opinia aparține fostului deputat și lider al PDM, Dumitru Diacov.

Potrivit lui, dacă la fel ca și în cadrul altor scrutine, la alegeri se vor înscrie zeci de candidați, atunci societatea va fi disperată iar în final vor ajunge să se bată doi candidați cu viziuni diametral opuse.

”Bun noi sîntem într-o țară democrată, dar oameni buni mobilizați-vă, înțelegeți-vă, voi nu înțelegeți că 26 de candidați nu este normal să candideze la un singur scrutin. La Prezidențiale dacă vom avea 2-3 candidați și lumea va înțelege cine și ce valori reprezintă eu sper că și campania va fi mai liniștită și oamenii vor avea posibilitatea să judece corect, dar avînt în vedere aceste tradiții noi o să avem vreo 15 candidați și atunci va fi foarte vesel. Și atunci sigur că noi putem să prognozăm foarte precis că nu se va întîmpla mare lucru, doi de pe taberele radicale vor trece mai departe în cazul nostru Dodon și Sandu și atunci va fi ecuația care a mai fost. Dacă vor fi capabili să se așeze la masa de discuții vom avea o altfel de competiție și cred că și actualul președinte va ține cont de actuala atmosferă. Sper foarte mult că oamenii să cîntărească, o să discute”, a spus Diacov.

Totodată acesta a menționat că autoritățile ar trebui să revizuiască și lista partidelor înregistrate pentru că foarte multe partide există doar pe foaie.

”Nimeni nu îți interzice să creezi un partid politic în Republica Moldova. Noi avem partide politice care sînt înregistrate de ani de zile și vreo 30-40 din ele cred că nimeni nu știe de el, în afară de liderul care deține ștampila. Noi în 98 am adoptat o lege și am revizuit partidele care nu erau funcționale au fost șterse și am început din 99 din nou reînregistrarea partidelor, ar fi bine ca această revizie să fie făcută încă odată ca să înțelegem ce fel de partide există în mod practic în Republica Moldova”, a spus Diacov.

De menționat că potrivit datelor oficiale în țara noastră sînt înregistrate circa 80 de partide politice.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.