29 july 2013, 15:45 Moldovan reality views 11483
29 july 2013, 15:45 Moldovan reality views 11483

De la 1 august vom avea noi reguli de obţinere a permiselor de conducere


Foto: adevarul.ro

De la 1 august curent, vor intra în vigoare noi reguli de obţinere a permisului de conducere. În acest sens, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor au lansat astăzi Campania “Permis pentru viaţă” pentru a exclude corupţia din procesul de obţinere a permiselor de conducere, comunică MOLDPRES.

Astfel, în urma modificărilor, şoferii care au rămas fără permis de conducere, îl vor putea recupera după expirarea termenului pedepsei, fără a susţine examenul auto. Totodată, cetăţenii vor putea depune personal dosarul pentru obţinerea permisului de conducere şi să susţină examenul la orice birou din ţară. O altă modificare se referă la faptul că solicitanţii vor putea repeta examenul de cîte ori va fi nevoie, pînă vor reuşi să obţină permisul.

Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a declarat astăzi la o conferinţă de presă că numărul birourilor de examinare va fi redus de la 36 la 17. Totodată, vor fi selectaţi 12 inspectori auto, care vor merge în birourile de examinare pentru a participa la susţinerea examenelor. Salariul acestora va fi majorat de la 1 august de la circa patru la aproximativ zece mii de lei, lucru care potrivit lui Pavel Filip, îi va determina să fie obiectivi.

Ministrul a mai adăugat că în aproximativ o lună, toate birourile de examinare şi automobilele pentru susţinerea probei practice vor fi dotate cu sisteme de monitorizare audio şi video. Pavel Filip a spus că modificările operate sînt necesare pentru a elimina corupţia şi birocraţia la obţinerea permisului de conducere.

Anual, în Republica Moldova se perfectează 70–80 mii de premise de conducere, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1125 locuitori

Holoşniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Holoşniţa și Cureşniţa. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Holoșnița a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.