31 july 2013, 12:34 Moldovan reality views 14044
31 july 2013, 12:34 Moldovan reality views 14044

Icoana Maicii Domnului “Pătimitoarea”, la Mănăstira Ciuflea


Foto: prime.md

Mai mulţi credincioşi cred că aceasta face minuni şi au venit să i se roage pentru sănătate şi bunăstare. Icoana din Ucraina este găzduită pentru o săptămînă de Mănăstirea Ciuflea, anunță prime.md.

Protoiereul mănăstirii spune că icoana făcătoare de minuni este pentru a doua oară, anul acesta, la Mănăstirea Ciuflea.

Deoarece mulţi moldoveni mergeau în Ucraina să vadă această icoană, un preot şi un enoriaş a decis să aducă obiectul de cult la Chişinău.

Zeci de credincioşi au înfruntat căldura, pentru a se închina icoanei. Credincioşii spun că se roagă pentru sănătate şi linişte sufletească.

Icoana a fost pictată şi sfinţită pe muntele Athos în anul 1903. În Republica Moldova este adusă al cincilea an consecutiv şi este găzduită de mai multe biserici şi mănăstiri.

Keywords:

icoana , manastire , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.