04 february 2024, 09:30 Moldovan reality views 720
Veste bună pentru elevii care dețin certificate de competențe lingvistice
04 february 2024, 09:30 Moldovan reality views 720

Veste bună pentru elevii care dețin certificate de competențe lingvistice

Elevii care dețin certificate de competențe lingvistice, pe lîngă faptul că sînt scutiți de examenul de bac la limba străină, ar putea să fie eliberați și de la teza de iarnă din clasa a XII-a, la disciplina la care au certificat.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Dan Perciun, notează Noi.md cu referire la diez.

Inițiativa va fi pusă în practică în urma cererilor exprimate de către elevi. Prin urmare, în cazul în care Guvernul adoptă o hotărîre în acest sens, elevii care au susținut un examen internațional la una dintre limbile engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană vor beneficia de scutirea de la susținerea tezei de iarnă la limba pentru care au obținut certificatul respectiv.

„Acesta va fi un prim pas. Vedem cum va decurge acest proces, ulterior putem să revenim și să liberalizăm mai mult. Pentru început, aceasta este o încurajare adițională pentru cei care își doresc să obțină asemenea certificate. O noutate bună pentru elevi și mulțumesc colegilor pentru deschidere”, a menționat Dan Perciun.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.