26 august 2013, 14:13 Moldovan reality views 8245
26 august 2013, 14:13 Moldovan reality views 8245

Studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au depus jurămîntul militar


Foto: moldpres.md

Studenţii anului I ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au depus jurămîntul militar în cadrul unei ceremonii, desfăşurate ieri la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate” din capitală, informează MOLDPRES.

Viceministrul Apărării, Igor Panfile, a felicitat cei 69 de studenţi cu ocazia depunerii jurămîntului de credinţă Patriei, menţionînd că de seriozitatea cu care vor însuşi arta militară depinde întreaga lor carieră. „Dumneavoastră sînteţi viitorul Armatei Naţionale, promotorii schimbării. Prin urmare, aveţi obligaţia şi responsabilitatea, în patru ani de studii, să fiţi perseverenţi, să investiţi în cunoştinţe şi să înţelegeţi că viitorul aparţine celor buni la carte. Pentru că numai un corp de ofiţeri serios instruiţi, militari profesionişti poate consolida o armată modernă, adaptată exigenţelor existente în prezent”, le-a spus viceministrul.

Comandantul-rector al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a declarat că studenţii înmatriculaţi în acest an în instituţia militară au demonstrat la examenele de admitere şi în cadrul cursului de integrare cunoştinţe temeinice şi pregătire fizică bună. „Am certitudinea că pe parcursul celor patru ani de studii ei vor însuşi arta militară şi se vor conforma rigorilor curente specifice învăţămîntului militar naţional, racordat la cel internaţional”, a precizat colonelul Bucliş.

La ceremonia de depunere a jurămîntului militar au participat, alături de rudele studenţilor, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, veterani de război şi cadre militare în rezervă.

Studenţii admişi la Academia Militară au urmat timp de trei săptămîni cursul de integrare militară, desfăşurat la Baza militară de instruire Bulboaca, unde au studiat pregătirea militară generală, instrucţia de front, pregătirea geniu, efectuînd şi trageri de luptă.

În anul de studii 2013-2014 la Academia Militară au fost admişi 69 de tineri, dintre care 10 fete. 29 de studenţi vor învăţa la specialitatea infanterie şi cîte 20 – la artilerie şi transmisiuni. Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.