09 december 2013, 11:10 Moldovan reality views 8941
09 december 2013, 11:10 Moldovan reality views 8941

Meyer: Responsabilii pentru afacerea BEM și concesiunea aeroportului Chișinău trebuie să ajungă în fața instanței


Foto: nr2.ru

Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer, se arată nemulțumit față de situația creată la Banca de Economii și Aeroportul Internațional Chișinău.

„Ambele cazuri au atras atenția din partea noastră. Nu prea sînt transparente și au arătat anumite proceduri care nu sunt foarte clare pentru populație”, a declarat Meyer în cadrul emisiunii Politica de la tv7.md.

Matthias Meyer a atenționat asupra opiniei publice formate în țară: „Toți spun că au avut loc delapidări de fonduri. Trebuie indentificate persoanele care se fac responsabile de acest lucru și aduse în fața instanțelor de judecată”.

Ambasadorul a anunțat că deja a făcut o declarație oficială în adresa autorităților pe marginea acestor cazuri răsunătoare, dar pînă în prezent nu a primit vre-un răspuns care să-l satisfacă. 

Ambasadorul german și-a exprimat uimirea în legătură cu lipsa reacției din partea populației la afacerile netransparente ale guvernului: „Chiar dacă procedura a fost una legală, asta nu înseamnă că s-a făcut deschis și transparent, iar populația ar trebui să reacționeze mai dur... La noi în Germania, oamenii deja ar fi ieşit în stradă cu placate şi ar fi protestat”.

Mulți  experți și politicieni au vorbit critic cu privire la acțiunile guvernului în legătură cu "Banca de Economii" și Aeroportul Internațional Chișinău. Partidul Comuniștilor a solicitat chiar o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a examina situația pe marginea "BEM" și aeroportului Chișinău.

Amintim că Curtea Constituțională a suspendat decizia Guvernului Republicii Moldova cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

 

Sursa: nr2.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.