10 july 2013, 10:15 Moldovan reality views 10311
10 july 2013, 10:15 Moldovan reality views 10311

V. Alkaz: Moldovenii nu trebuie să se teamă de astfel de cutremure


Foto: newsmoldova.ru

Cutremurul cu magnitudinea de 5.5 grade pe scara Richter, care a avut loc duminică dimineața în județul românesc Vrancea și resimțit și în Republica Moldova, - este un ordinar cutremur din Carpați, a declarat pentru agenția de presă Novosti - Moldova șeful Institutului de Geologie și Seismologie al Academiei de Științe a Republicii Moldova, dr. habilitat în științe geofizice Vasile Alkaz.

"În Chișinău intensitatea cutremurului a fost de 4 – 5 grade pe o scară de 12 grade, la nord - 4 grade, în partea de sud - 5,5 grade. În Moldova, asemenea cutremure se înregistrează de două sau trei ori pe an. În acest an este prima dată. Dar acest lucru este normal, așa că nu intrați în panică", - a spus specialistul.

Interlocutorul a subliniat că "oamenii trebuie să înțeleagă că trăim într-o zonă seismică și este imposibil să spunem cu certitudine cînd în Republica Moldova s-ar putea produce un cutremur".

Potrivit omului de știință, "în medie în Republica Moldova seismograful înregistrează cutremure slabe la fiecare trei zile, numărul acestora se ridică la cîteva sute anual. Aceste cutremure nu sînt periculoase pentru locuitorii țării noastre".

Source: newsmoldova.ru

Keywords:

moldovenii , cutremur , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
304 locuitori

Heleşteni este un sat din cadrul comunei Marinici, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 304 oameni. Satul Heleșteni a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.