30 october 2013, 14:27 Moldovan reality views 9798
30 october 2013, 14:27 Moldovan reality views 9798

Peste 47 de mii de beneficiari şi-au schimbat instituţia medicală primară

Foto: moldpres.md

Peste 47 de mii de beneficiari au depus cereri de schimbare a instituţiei medico-sanitare primare şi, implicit, a medicului de familie pînă la 29 octombrie curent. Termenul limită de depunere a cererilor expiră la sfîrşitul acestei luni, comunică MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), cele mai solicitate zile de transferuri de la o instituţie primară la alta au fost 24 – 25 octombrie, în care s-au înregistrat cîte circa două mii de cereri. Conform datelor sistemului informaţional al asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM), fenomenul de migrare este cel mai accentuat în această perioadă.

Persoanele care şi-au schimbat instituţia medicală primară vor beneficia de alegerea făcută începînd cu 1 ianuarie anul următor.

La 1 octombrie curent în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală erau încadrate 210 instituţii medico-sanitare primare, dintre care 203 sînt publice şi 7 private.

Source: moldpres.md

Keywords:

medicina , sanatate , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2038 locuitori

Micleuşeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Huzun și Micleuşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Micleuşeni a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.