11 may 2013, 15:45 Moldovan reality views 4787
11 may 2013, 15:45 Moldovan reality views 4787

Prim-ministrul Iurie Leancă a fost desemnat drept cel mai influent politician ai lunii octombrie

Foto: moldpres.md

Prim-ministrul Iurie Leancă, prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), se plasează pe primul loc în "Top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii octombrie". El îşi păstrează întîietatea în top pentru a şasea lună consecutiv. Clasamentul a fost efectuat de Centrul de Cercetări Strategice şi Consultanţă Politică "Politicon" şi rezultatele lui au fost făcute publice astăzi, informează MOLDPRES.

Leancă este urmat de liderul PLDM, Vlad Filat care a urcat vertiginos în top. Locul trei a revenit Preşedintelui Parlamentului Igor Corman, iar ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, s-a clasat pe locul patru.

Următoarele locuri în top au fost ocupate de Preşedintele RM Nicolae Timofti şi liderul PCRM Vladimir Voronin.

Locul 7 în top a fost ocupat de primarul capitalei Dorin Chirtoacă. Acesta este urmat de liderul PD Marian Lupu, prim-vicepreşedintele PD Vlad Plahotniuc şi ministrul Economiei Valeriu Lazăr.

Anatol Ţăranu, directorul Politicon, a menţionat la o conferinţă de presă că în urma punctajului acordat de experţi Leancă îşi menţine ireversibil poziţia întîi în top, iar situaţia va deveni şi mai stabilă după summit-ul de la Vilnius cînd el va fi figura politică centrală.

Topul reprezintă o sinteză a notelor acordate politicienilor de 32 de experţi. Politicienii au fost apreciaţi în funcţie de influenţa lor la adoptarea deciziilor majore în ţară, de popularitatea publică, vizibilitatea lor în mass-media şi de perspectivele politice.

Source: moldpres.md

Keywords:

politicieni , Moldova , top

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
433 locuitori

Slobozia-Măgura este un sat din cadrul comunei Bursuceni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la o distanţă de 41 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 433 de oameni. Satul Slobozia-Măgura a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.