25 march 2014, 10:15 Celebrities views 12446
Florin Piersic a depus jurămîntul de credinţă Republicii Moldova
Photo: trm.md
25 march 2014, 10:15 Celebrities views 12446

Florin Piersic a depus jurămîntul de credinţă Republicii Moldova

Îndrăgitul actor român Florin Piersic a fost invitat să depună jurămîntul de credinţă Republicii Moldova, după ce a obţinut cetăţenia ţării noastre. Se întîmplă la mai bine de un an, după ce preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a emis un Decret prin care marelui artist i s-a acordat cetăţenia moldovenească, informează libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, în cadrul unei ceremonii restrînse, de faţă cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Florin Piersic a rostit un discurs emoţionant, din care nu au lipsit amintiri despre părinţii săi originari din Bucovina.

Astfel, Florin Piersic are acum dublă cetăţenie: a României şi a Republicii Moldova, şi urmează să primească actele care să demonstreze acest lucru. „M-a impresionat mereu căldura cu care m-au primit oamenii de acolo. Sînt formidabili! Am decis să solicit cetăţenia moldovenească, pentru că-i simţeam pe oamenii aceia ca făcînd parte din sufletul meu", a povestit actorul după ceremonie. Apoi, a adăugat: „Părinţii mei sînt originari din Bucovina: mama din Valea Seacă, iar tata - din Corlata. Am crescut la Cernăuţi, unde părintele meu lucra ca medic veterinar".

În cadrul evenimentului, Florin Piersic a menționat că îl leagă multe amintiri de fraţii de peste Prut. Actorul, în vîrstă de 78 de ani, a povestit că a legat strînse prietenii, în copilărie, la Cernăuţi, unde şi-a petrecut prima parte a vieţii, împreună cu tatăl său.

Florin Piersic a devenit, de facto, cetățean al Republicii Moldova pe 10 decembrie 2012, prin decret prezidențial.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.