14 august 2015, 16:06 Celebrities views 8741
Înotătorul moldovean a traversat Canalul de Nord
14 august 2015, 16:06 Celebrities views 8741

Înotătorul moldovean a traversat Canalul de Nord

Înotătorul moldovean, Ion Lazarenco, în vîrstă de 37 de ani, a traversat Canalul de Nord, care desparte insula Britanică de Irlanda. Este primul moldovean care a stabilit acest record, el traversînd înot Canalul de Nord în 16 ore 23 de minute și 45 de secunde.

"După cum știți, eu am trecut cel mai dificil parcurs de inot, Canalul de Nord, și nu am putut folosi Facebook. Echipa mi-a comunicat că nu este rețea, așa că folosesc ocazia să spun un rapid Mulţumesc tuturor celor care m-au susținut. Mulţumesc echipei și familiei mele, pentru pilotul-observator si co-pilotul pentru ajutorul lor imens", a scris pe pagina de facebook înotătorul moldovean.

Canalul de Nord are o lungime de 170 de km, o lățime 20-40 km și o adîncime de 272 metri. Anterior, el a mai a traversat anterior rîul Nistru, Strîmtoarea Gibrialtar, dar și Canalul Mînecii.

Ion Lazarenco trăiește din 1997 în Irlanda. Are o fundație de caritate- „Nistru unește Moldova", care are mai multe proiecte menite să ajute familiile nevoiașe din Moldova.

Source: www.moldova.org

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
185 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Cocieri, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 185 locuitori. Satul Vasilievca a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.