25 may 2016, 16:45 Celebrities views 10124
25 may 2016, 16:45 Celebrities views 10124

Rochiile Oxanei Munteanu la Strasbourg Fashion Week! (Foto)

Creatoarea de bijuterii și rochii din catifea, Oxana Munteanu, se află în aceste zile la Strasbourg, acolo unde va prezenta ultima sa colecție – „Călimara cu Scrisori" în cadrul Fashion Week Strasbourg.

Artizana a revenit la originile inspirației sale, asta deoarece ea a locuit în Franța și anume acolo a început a crea bijuteriile Kăsăndruța. Detalii despre vizita ei la Strasbourg, ne-a oferit chiar Oxana Munteanu.

„Colecția „Călimara cu Scrisori" va fi prezentată la Fashion Week Strasbourg. Defileul va avea loc pe 25 mai. Modelele vor defila pe melodiile lui Adrian Ursu, asta pentru că totul se potrivește de minune ca și concept", ne-a povestit Oxana Munteanu.

Pe 22 mai, brandul de bijuterii „Kăsăndruța", create de aceeași Oxana Munteanu, a făcut o întîlnire de suflet cu prietenii dragi din Strasbourg, unde și-a prezentat creațiile și au degustat vinuri selecte de la Mimi. „Am ținut să invit doamnele de la care eu am pornit cu crearea bijuteriilor, pentru a le arăta la ce nivel au ajuns acum accesoriile noastre. Au rămas plăcut surprinse și și-au înnoit colecția proprie cu noi modele", ne-a mai precizat creatoarea.

„Pentru că în Franța nu puteam practica medicina, mi-am inventat diverse activități – așa am început să fac bijuterii, organizînd „Atelier De Stil" și workshopuri „Kasandruța" la „Femme amicale" cu un grup de doamne din familii nobile, soții de judecători, baronese, foarte elevate, de la care am avut și eu foarte mult de preluat. De la una dintre aceste doamne am o pălărie din colecția mea, dar și cea mai veche. Ele își aduceau bijuteriile lor mai vechi, eu le ajutam să le restaureze sau să le transformeze. Îmi plăcea să le ascult cum povestesc despre etică, stil, eram atentă să ascult despre gustul fiecăreia, foarte deosebit și rafinat."

Colecția intitulată „CĂLIMARA CU SCRISORI" este efectuată 100 % din catifea. Elementul cheie al colecției constituie broderia aplicată direct pe stofă avînd ca motiv elementul tradițional. Croiala liniilor aduce în evidență stilul anilor 20-30 al secoului XX, fiind accentuate cu pălării de epocă. Finețea liniilor, broderia și accesoriile îmbogățesc ținutele care readuc istoria în zilele de astăzi. Colecția este inspirată din perioada de aur al designerilor de la începutul sec.XX, și abundă în bijuterii din pietre naturale, accesorii delicate și pălării unicate. „Călimara cu scrisori" este executată de Kăsăndruța, brand lansat de Oxana Munteanu, condimentată artistic cu scrisori de Viorica Nagacevschi.

Source: ea.md

Keywords:

moda , Strasbourg , rochie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
2717 locuitori

Popeasca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Popeasca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2717 oameni. Satul Popeasca a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.