29 january 2017, 00:30 Celebrities views 5646
Revelația cerului: Ion Ungureanu în lumea celor drepți
29 january 2017, 00:30 Celebrities views 5646

Revelația cerului: Ion Ungureanu în lumea celor drepți

Ziua de 28 ianuarie 2017 va fi pentru totdeauna marcată de pierderea omului de cultură emblematic al întregului spațiu moldovenesc – Ion Ungureanu, care s-a stins din viață la vîrsta de 81 de ani, în urma unei boli incurabile, aflîndu-se internat la spitalul Colțea, de la București.

A fost una dintre personalitățile care au marcat istoria culturii și a întregii țări, atît în calitate de actor de teatru și cinema, de regizor, cît și de om politic cu o poziție civică sănătoasă și statornică, contribuind în calitatea lui de deputat și primul ministru al Culturii din Republica Moldova la propășirea idealurilor poporului și ridicarea nivelului culturii și traiului acestuia.

Noi, toți moldovenii, acum la trecerea la cele veșnice a domnului Ungureanu prin intermediul site-ului www.moldovenii.md ne închinăm pînă la pămînt în fața aceluia care prin atitudinea sa, prin spiritul său ales, ne-a lăsat drept moștenire un model de implicare cu toată ființa în ceea ce făurește omul: familie, rol, cultură, țară...

În același timp, Ion Ungureanu va rămâne în memoria noastră ca un actor adevărat, irepetabil, inconfundabil, un regizor talentat, un orator desăvîrșit, cu o capacitate extraordinară de a capta audiența. Domnia Sa ne-a demonstrat ce înseamnă un adevărat artist al cuvintelor, un om de o cultură remarcabilă, un interlocutor extrem de plăcut, un vorbitor înnăscut.

Ne exprimăm pe această cale toată recunoștința pentru tot ce a realizat Ion Ungureanu pentru Moldova și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Keywords:

personalitati , cultura , moarte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.