27 october 2017, 15:30 Celebrities views 27461
25 de ani fără Doina şi Ion Aldea-Teodorovici
27 october 2017, 15:30 Celebrities views 27461

25 de ani fără Doina şi Ion Aldea-Teodorovici

Memoria celor care au stat la începuturile independenței și suveranității Republicii Moldova, Doina şi Ion Aldea Teodorovici, va fi cinstită printr-o serie de evenimente în Capitală.

Acţiunile vor avea loc în contextul împlinirii a 25 de ani de la moartea tragică a celor doi soţi.

La liceul din Chişinău care le poartă numele va avea loc o expoziţie de fotografii. Ulterior, la monumentul celor doi vor fi depuse flori. De asemenea, pe strada eponimă va avea loc un flash mob.

Doina şi Ion Aldea - Teodorovici au murit în noaptea de 29 spre 30 octombrie în anul 1992, după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de un copac.

Cei doi soţi au participat la toate evenimentele ce au marcat procesul de Renaștere națională şi au lansat cântece de un profund patriotism.

Ion și Doina Aldea Teodorovici au fost primii primii care în anii 90 au avut curajul să cânte despre limba română şi despre Eminescu.

Source: publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.