Go to section: Music
21 april 2016, 15:00 Music views 5232
Pasha Parfeni a pus pe note „Cîntecul Zorilor”, de Alexei Mateevici
21 april 2016, 15:00 Music views 5232

Pasha Parfeni a pus pe note „Cîntecul Zorilor”, de Alexei Mateevici

Interpretul Pasha Parfeni devine tot mai des un exponent al cântecului patriotic autohton. Astăzi, cântărețul a pus pe note o poezie veche de aproape un secol, semnată de poetul Alexei Mateevici.

„Cântecul zorilor" – aceasta e poezia semnată de Alexei Mateevici la 5 februarie 1907, căruia Pasha Parfeni i-a găsit o haină muzicală pe potrivă. Piesa e una patriotică, iar mesajul e unul cât se poate de mobilizator: „Hai să căutăm dreptate, voie și Pământ!" ori „Venit-a ceasul/ Ceasul aşteptat/ Ca să dăm noi jos necazul /Care l-am răbdat."

Pentru că suntem în apropierea Paștelui, actualitatea versurilor e subliniată și de versurile „Sfânta zi a învierii/ Vine strălucind".

Contactat de EA.md, cântărețul a mărturisit motivația lansării acestei melodii:

„M-a impresionat cât de actual sună. O poezie relevantă și acum, iar simbolismul zorilor mă face întotdeauna să cred că totul va fi bine!"

Amintim că Pasha Parfeni a semnat, în trecut, și alte piese cu mesaj patriotic. Din ele fac parte și melodii ca „Acasă", „Dorule" ș.a.

Source: ea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1839
Populația:
930 locuitori

Iordanovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Iordanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 10 km de orașul Basarabeasca și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 930 de oameni. Satul Iordanovca a fost menționat documentar în anul 1839.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.