Go to section: Music
12 december 2023, 15:30 Music views 976
La Chișinău a avut loc o seară muzicală în memoria violonistului și compozitorului Denis Feofentov
12 december 2023, 15:30 Music views 976

La Chișinău a avut loc o seară muzicală în memoria violonistului și compozitorului Denis Feofentov

La Chișinău a avut loc o seară muzicală în memoria celebrului virtuoz violonist-improvizator, pianist, compozitor moldovean și rus, Denis Feofentov, care a cîntat în orchestra lui Vladimir Spivakov și în orchestra de cameră din Petropavlovsk-Kamceatski, laureat al mai multor concursuri internaționale.

Evenimentul, desfășurat în Sala Mare a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din capitala Republicii Moldova, a fost organizat de mama sa, Irina Feofentova - violonistă, artistă a orchestrei simfonice a companiei Teleradio-Moldova.

După cum a declarat pentru Noi.md compozitoarea, autoarea și interpreta Victoria Lîs, concertul în memoria lui Denis Feofentov - un mare violonist, muzician, artist, compozitor, este organizat de mai mulți ani.

"Acesta este deja al nouălea an. La aceste întîlniri ne umplem de o lumină puternică, așa cum era plin de lumină în viața sa pămîntească Denis, tinzînd permanent undeva în sus. El nu prea avea loc pe Pămînt. Iar acum ne dăm seama că Denis a fost iubit nu doar aici, iar noi simțim că în această zi el este mereu cu noi", a spus ea.

Irina Feofentova a recunoscut că a rămas plăcut surprinsă de faptul că la concert au fost prezenți și prietenii fiului său, colegii și profesorii de la Academia de Muzică.

"La concertul de astăzi au răsunat lucrările lui Denis pentru pian, pentru vioară solo, alături de clasicii: Brahms, Schumann, Schubert. Sper că muzica lui Denis Feofentov va găsi loc în inimile multora", a declarat Irina Feofentova.

"Acest eveniment umple și inspiră la noi creații. Îți mulțumim, Denis!", a subliniat Victoria Lîs.

Denis Feofentov a murit în mod tragic în vara anului 2014 în Kamceatka. Denis a trăit și a studiat la Chișinău, a absolvit cu brio liceul Serghei Rahmaninov și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova. A susținut concerte în Republica Moldova, a efectuat turnee în Spania, Portugalia, Danemarca, Franța, Grecia, Coreea de Sud, Rusia și o serie de alte țări, și a participat la un turneu de concerte cu orchestra lui Vladimir Spivakov.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , compozitor , concert

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1181 locuitori

Dobrogea Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrogea Nouă, Dobrogea Veche și Cotovca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1181 de oameni. Satul Dobrogea Veche a fost întemeiat în anul 1919.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.