01 october 2018, 11:10 Kaleidoscope views 19792
01 october 2018, 11:10 Kaleidoscope views 19792

Oamenii de știință au descoperit de unde au apărut în Europa gîndacii de bucătărie


Foto: informing.ru

Oamenii de știință de la Academia Slovacă de Științe au constatat că noua specie de gîndaci Ectobius apărută în Europa și Africa, probabil a început procesul său evolutiv în America de Nord. La această concluzie au ajuns profesioniștii studiind resturile fosile.

Anterior, oamenii de știință credeau că specia Ectobius a apărut pentru prima dată în Europa și Africa în urmă cu 44 milioane de ani, iar apoi au colonizat activ întreaga regiune. La baza acestei ipoteze au fost mostre, care s-au conservat în chihlimbarul baltic de această vîrstă.

Acum, ei au descoperit în nord-vestul statului Colorado fosile de patru tipuri de Ectobius, a căror vîrstă ajunge la 49 milioane de ani. Aceasta descoperire plasează prima apariție a insectelor pe Terra cu circa cinci milioane de ani mai devreme, iar locul de origine este considerat teritoriul modern al Statelor Unite, nu Europa.

De remarcat că Ectobius sînt cel mai comun tip de gîndaci din această parte a lumii. Ei ating în lungime 0.6-1.3 cm, adică mult mai puțin decît specia americană Periplaneta Americana, care poate ajunge la o lungime de 4 cm. Ultimele sînt o adevărată ciumă pentru orașele americane mici și mari.

Source: informing.ru

Keywords:

Europa , studiu , insecta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.