20 february 2014, 12:15 Kaleidoscope views 15744
Vikingii au prezis sfîrșitul lumii pentru 22 februarie
Photo: etransilvania.ro
20 february 2014, 12:15 Kaleidoscope views 15744

Vikingii au prezis sfîrșitul lumii pentru 22 februarie

Dacă profeţia mayaşilor a fost doar o "alarmă falsă", avem motive de nelinişte şi pentru 2014. Potrivit unei legende din mitologia nordica sfîrșitul lumii va veni în acest an, cînd se va petrece Apocalipsa vikingilor.

Pentru cei care cred în mitologia nordică legenda spune ca, la 22 februarie 2014, zeul Odin va fi ucis de lupul Fenrir, pamîntul si cerul se vor întuneca, mările se vor revărsa, iar locuitorii pamîntului vor fi decimați, în apocalipsa Ragnarök.

Înainte de apocalipsă ar avea loc iarna iernilor.

Sunetul cornului se presupune că va chema fiii lui Odin pe cîmpul de lupta, unde Odin va fi ucis în cele din urmă. Toata moralitatea va dispărea si peste tot în lume vor izbucni lupte acestea fiind semnele sfîrțitului.
Lupul Skoll va devora soarele, iar fratele său Hati va mînca luna, facînd ca stelele să dispara de pe cer, iar pămîntul să fie aruncat într-un intuneric etern.

Experții în mitologia nordica au calculat că vikingii cred că acest lucru va avea loc pe 22 februarie 2014. Dupa moartea lui Odin, Pămîntului îi e prezis să se scufunde în mare deschizînd calea pentru o noua lume utopică.

Specialiștii spun că o serie de evenimente recente despre care s-ar fi vorbit în legendele Ragnarok i-au facut să creadă că sfîrșitul lumii este iminent.
Tradiția vikinga, de asemenea, e de părere că o iarna grea se va institui înainte de apocalipsă.

O alta parte din legendă susține că șarpele Midgard-ului, numit Jormungand, se va elibera din ocean. Vazand că dimensiunile lui Jormungand cresc considerabil pe zi ce trece, zeii hotărăsc să il arunce pe fundul oceanului care înconjoară pămîntul. Odin a fost cel care a aruncat șarpele în apă. In ziua de Ragnarok, Jormungand se va ridica din ocean si va înainta spre uscat. Mișcîndu-se, mările se vor zgudui și vor invada pămăntul. Cu fiecare rasuflare, șarpele va scuipa venin, care va umple cerul și pămîntul de otravă. Thor îl va ucide pe Jormungand cu ajutorul ciocanului Mjollnir, însp va muri la rîndul său datorită veninului scuipat de șarpe.

Legenda spune că vor supraviețui acei zei pe care marele Odin va dori să-i ocrotească și numai doi oameni, singurii pe care nu i-a cuprins vrajba, ura și lăcomia. Ei vor da naștere la o nouă civilizație.

Noul Armageddon, întîmplător, coincide cu ultima zi a Olimpiadei de la Soci XXII (pentru duminică e programat ceremonia de închidere a Jocurilor de Iarnă).

Source: etransilvania.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1784 locuitori

Unțești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Unțești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Unțești a fost menționat documentar în anul 1883.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.