01 may 2016, 10:16 Kaleidoscope views 11647
Studiu: De ce sunt atrase femeile de bărbații cu barbă
Photo: libertatea.ro
01 may 2016, 10:16 Kaleidoscope views 11647

Studiu: De ce sunt atrase femeile de bărbații cu barbă

Bărbații cu barbă sunt considerați mai atrăgători, mai sănătoși și mai virili decât cei care sunt proaspăt bărbierți, arată un studiu recent.

Totuși, femeiele nu sunt atrase de bărbații cu orice fel de barbă. Aceasta nu trebuie să fie foarte mare, ci o barbă " de zece zile", arată autorii studiului.

"O barbă lăsată să crească 10 zile îi face pe bărbați mai atrăgători în ochii femeilor. Bărbații bărbieriți au mai puține atribute ale masculinității și par mai docili", susțin cercetătorii britanici Barnaby Dixon și Robert Brooks.

Purtatul bărbii este și o manieră de a dovedi o bună stare de sănătate. Mai mult, unele studii au arătat că barba este percepută deseori ca indiciu al unei poziții sociale mai bune și impune respect. Aceasta este și opinia psihologilor Barnaby Dixson și Paul Vasey, care au analizat reacțiile unui grup de bărbați din diferite țări ale lumii cărora li s-au prezentat spre comparare imaginile unor bărbați cu și fără barbă. Aceștia erau apreciați ca fiind mai puternici în fotografiile în care purtau barbă.

Source: www.libertatea.ro

Keywords:

studiu , psihologie , relatii , barbați , femei

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
9000 locuitori

Pervomaisc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Pervomaisc alcătuia 9000 de oameni în anul 2010. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1869 cu denumirea Cuciurgan.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.