26 june 2015, 16:00 Kaleidoscope views 7429
Opinie: Rusia lucrează activ asupra proiectului „Basarabia”
26 june 2015, 16:00 Kaleidoscope views 7429

Opinie: Rusia lucrează activ asupra proiectului „Basarabia”

Rusia planifică să realizeze în regiunea Odessa proiectul supranumit "Basarabia", asupra căruia lucrează activ, consideră preşedintele administraţiei regiunii, fostul preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a declarat ieri la postul ICTV că "la Basarabia ucraineană, pînă de curînd mai mult se gîndea Vladimir Putin decît Guvernul Ucrainei".

"Dacă au proiectul «Basarabia»... Ei se pregătesc să facă ceva acolo...", a afirmat Saakaşvili, adăugînd că locuitorii regiunii urmăresc practic doar posturi ruseşti de televiziune, ceea ce contribuie la planurile agresive ale Kremlinului.

"În plus, acolo e o sărăcie totală, cele mai rele drumuri nu doar din Ucraina, dar şi în Europa. Nu este doar un drum, este drumul strategic din Ucraina în România, adică în Uniunea Europeană", a menţionat guvernatorul.

El recent a vizitat aceste raioane şi a recunoscut că unii localnici cu adevărat văd Ucraina doar în nuanţe gri.

"Ei acum sînt izolaţi. Şi unicul lucru pe care îl văd sînt funcţionarii hapsîni, drumuri oribile, care nu au fost reparate demult, procurorul regiunii Odessa, care blochează trecerea peste Dunăre, fiind o sursă de venit pentru localnici, judecătorul raionului Ismail, care a interzis ţăranilor să-și ia recolta...", a menţionat Saakaşvili.

Source: infotag.md

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.