10 may 2015, 16:03 Kaleidoscope views 8527
Extraterestrii ne vor distruge, avertizeaza Stephen Hawking!
10 may 2015, 16:03 Kaleidoscope views 8527

Extraterestrii ne vor distruge, avertizeaza Stephen Hawking!

Astrofizicianul Stephen Hawking a declarat ca nu crede in existenta lui Dumnezeu, stiinta fiind capabila sa explice toate procesele care se produc in natura. In opinia lui, inteligenta artificiala o va depasi pe cea a omului peste 100 de ani, iar extraterestrii s-ar putea dovedi niste cuceritori, care vor incerca sa ocupe Pamantul si sa il colonizeze.

"Folosesc cuvantul Dumnezeu, dar numai in sens abstract, la fel ca Einstein cand vorbea despre legile naturii. Avem suficienta stiinta pentru a explica aparitia lumii si nu trebuie sa-l amestecam pe Dumnezeu", a declarat omul de stiinta pentru publicatia spaniola El Pais.

In schimb, astrofizicianul crede in existenta extraterestrilor. "Posibil, extraterestrii vor deveni cuceritori si vor coloniza toate planetele la care vor reusi sa ajunga. Mintea mea matematica imi spune ca toate calculele si cifrele ne permit sa gandim despre civilizatiile extraterestre ca despre ceva real. Marea provocare este de a intelege cum arata ei", spune omul de stiinta.

In alta ordine de idei, Hawking a avertizat ca intr-un viitorul nu foarte indepartat, omenirea va trebui sa se gandeasca serios la pericolul reprezentat de computere. El sustine ca peste 100 de ani, inteligenta artificiala o va depasi pe cea a omului la anumiti parametri. Iar atunci, omul va trebui sa se convinga ca masinile au acelasi scop ca si noi.

"Cred ca viitorul rasei umane depinde de capacitatea noastra de a ne gasi o alta casa undeva in Univers, pentru ca riscul ca Terra sa fie distrusa de o catastrofa creste permanent. Iata de ce imi doresc ca oamenii sa inteleaga importanta cercetarilor spatiale", a concluzionat Hawking.

Source: incomemagazine.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5934 locuitori

Lozova este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lozova şi Stejăreni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Strășeni și la 48 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 5934 locuitori. Satul Lozova a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.