21 october 2015, 17:10 Kaleidoscope views 9409
Condițiile de detenție ale lui Vlad Filat (Foto)
21 october 2015, 17:10 Kaleidoscope views 9409

Condițiile de detenție ale lui Vlad Filat (Foto)

Fără telefon și acces la Internet, 6 ore prevăzute pentru vizionarea TV, singur în celulă, sub pază și cu un program zilnic, în astfel de condiții este deținut Vlad Filat la Centrul Național Anticorupție. Adevărul Moldova a publicat un articol în care au fost descrise condițiile de detenție ale lui Vlad Filat la CNA.

Celulele CNA-ului se află la demisol. Fiecare celulă este dotată cu cîte patru paturi, fixate de pereți și podea. În celulă mai sînt scaune, o masă, o chiuvetă și o toaletă separată de restul camerei. Mobilierul este făcut astfel încît să nu poată fi demontat, pentru a evita transformarea pieselor acestora în arme. Celulele au cîte o fereastră cu bare. Acestea sînt aerisite permanent, iar temperatura nu scade sub 20 de grade, indiferent de anotimp. În fiecare săptămână este schimbată lenjeria de pat. În funcție de comportament, deținuților li se oferă un ceainic.

Deținuții pot viziona TV, asculta radioul, citi ziare și reviste. Ei își pot cumpăra cărți din banii proprii. Televizoarele pe care le primesc sau le procură, nu trebuie să depășească diagonală de 37 de centimetri, iar radioul nu trebuie să aibă funcția de înregistrare. Perioada de timp, cînd deținuții pot urmări programele TV, este limitată la 6 ore, iar în week-end - la 8 ore. Fiecare deținut achită separat electricitatea și serviciile TV.

Deținuții nu au voie să folosească telefonul și Internetul. În anumite cazuri le este permis numai în prezența procurorilor care le instrumentează cazul. Ei nu au dreptul la vizite, în afară de cele ale avocatului. Deținuții au dreptul să primească colete de acasă cu alimente, îmbrăcăminte și o serie de obiecte de primă necesitate. Băuturile alcoolice, vesela din sticlă, produsele alimentare perisabile sînt, la fel, interzise.

În fiecare dimineață deținuții sînt supuși examenului medical.

Source: vzglead.md

Keywords:

arest , CNA , Vlad Filat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
512 locuitori

Cealîc este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cealîc, Samurza și Cortenul Nou. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Cealîc a fost întemeiat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.