13 december 2011, 14:55 Kaleidoscope views 4903
13 december 2011, 14:55 Kaleidoscope views 4903

Soarele, așa cum nu l-ai mai văzut: imagini NASA

Noile imagini realizate de observatorul solar al NASA au oferit cercetătorilor informații despre exploziile solare, care arată că acestea sînt de intensitate mai mare și durează mai mult decît se credea pînă acum.

Exploziile solare, care sînt asociate cu petele solare, reprezintî eliberarea bruscă de radiații și energie magnetică.

Acestea sînt vizibile ca zone extinse, strălucitoare, pe suprafața Soarelui, iar energia lor poate ajunge pe Pămînt și poate afecta aparatele de comunicații de pe orbită și sateliții de navigație, arată NASA.

Observatorul solar al NASA a evidențiat faptul că flăcările rezultate în urma exploziilor solare continuă pînă la cinci ore dupa faza principală, iar energia uneori atinge un nivel maxim cu mult după debutul exploziei.


Cercetătorii au constatat că sursa de energie a exploziilor afectează și atmosfera Pămîntului. Acum, se încearcă aflarea modului în care exploziile solare pot influența clima de pe Pămînt.

 

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.