01 september 2012, 09:51 Kaleidoscope views 5477
01 september 2012, 09:51 Kaleidoscope views 5477

Un virus de computer a jefuit 45 de mii de utilizatori ai Facebook

Virusul de computer Ramnit, folosit în special pentru furt de informaţii de la sucursalele electronice ale băncilor şi reţelelor corporative, a atacat cea mai mare reţea socială din lume, Facebook, relatează Associated Press.

Virusul a afectat mai mult de 45 000 de conturi, dintre care 69% aparțin cetăţenilor britanici.

Spărgînd contul unui utilizator, Ramnit începe să trimită  prietenilor lui link-urile site-urilor, accesarea cărora "infectează" computerul. În plus, virusul poate pătrunde în contul de e-mail al proprietarului contului virusat, în cazul în care parolele de e-mail şi Facebook coincid.

Spre deosebire de viruşii de tipul "Worm", de exemplu, Koobface, care anterior a atacat Facebook, Ramnit se poate răspîndi pe mai multe canale, nu numai prin intermediul reţelelor sociale.

Potrivit datelor companiei Symantec, în perioada septembrie – decembrie  2011 virusul Ramnit a  afectat 800 de mii de calculatoare din întreaga lume.

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1909 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vălcineț și Codreni. Satul Vălcineț este situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1909 de oameni. Satul Vălcineț este menționat documentar în anul 1597.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.