11 january 2016, 10:05 Kaleidoscope views 10136
Moldoveanca a fost premiată la Miss Earth 2016 (Foto, Video)
11 january 2016, 10:05 Kaleidoscope views 10136

Moldoveanca a fost premiată la Miss Earth 2016 (Foto, Video)

Tatiana Ovcinikova, tînăra de 18 ani de la Chișinău care ne-a reprezentat la concursul „Miss Earth 2016", a obținut titlul de cel mai bun filmuleț de prezentare. În video, tînăra a vorbit lumii de ce crede că este demnă de acest titlu și cum poate contribui la îmbunătățirea mediului ambiant în țara sa de origine.

„Orașul în care m-am născut – Chișinău, este unul plin de parcuri. În acest oraș mă trezesc în fiecare dimineață convinsă că pot inspira oamenii să facă o schimbare spre bine, dacă vor încerca", spune ea. Astfel, Tatiana Ovcinikova spune că a crescut într-un orfelinat și și-a petrecut copilăria avînd copacii prieteni și imaginîndu-și că pădurea este o „Casă a copilăriei", unde mereu poți găsi pacea și liniștea.

După exemplul propriu tînăra face referire la problemele ecologice ale Moldovei: consumul excesiv de energie electrică și poluarea rîurilor. Tatiana ne spune că fiecare dintre noi am putea ajuta la soluționarea acestora dacă am reduce; recicla; refolosi; respecta; regîndi cantitățile de resurse pe care le folosim. „Planeta noastră a suferit suficient, e timpul să privim în jur și să o salvăm", ne îndeamnă Tatiana în încheierea mesajului.

În 2016, competiția internațională „Miss Earth" s-a desfășurat la cea de-a 16-a ediție, în Filipine, pe data de 29 octombrie. Pentru acest titlu au concurat 74 de participante.

Puteți urmări mai jos în întregime filmulețul de prezentare al Tatianei Ovcinikova.

Source: diez.md

Keywords:

moldoveanca , frumusete , concurs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
4106 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ialoveni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4106 oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.