27 december 2016, 11:10 Kaleidoscope views 5657
Idei Feng Shui pentru masa de Crăciun şi Anul Nou
27 december 2016, 11:10 Kaleidoscope views 5657

Idei Feng Shui pentru masa de Crăciun şi Anul Nou

Anul viitor, conform zodiacului chinezesc intrăm în anul Cocoşului de foc. În acest articol veţi afla cîteva idei Feng Shui despre cum puteţi aranja masa festivă pentru Crăciun şi Anul Nou.

Idei Feng Shui pentru masa de Craciun

Pentru început, trebuie să vă hotărîţi la gama cromatică de culori care vă place sau care este „la modă" anul acesta:

puteţi alege doar o culoare dominantă sau chiar o combinaţie de contraste sau tonuri armonice.de exemplu, tendinţa decorului de Craciun pentru anul acesta este o gamă cromatică de roşu, mai ales că anul 2017, potrivit zodiacului chinezesc este cel al Cocoşului de Foc – reprezentat prin culoarea roşie. Cei care cred în horoscop şi Feng-Shui cu siguranţă vor opta pentru această culoare, dar şi pentru portocaliu, roz sau nuanţe de bej.

Mai jos vă propun cîteva opţiuni interesante pentru masa de Crăciun în funcţie de tematica şi paleta de culori.

Decor pentru masa de Crăciun în culorile tradiţionale roşu şi verde

Culorile clasice ale unui decor pentru sărbătorile de iarnă sînt cu siguranţa combinaţia de roşu, verde, auriu şi alb, avînd ca simboluri:

verdele crengilor de bradroşul flacărei de focalbul zăpezii.

Accesoriile şi decoraţiunile în aceste culori aduc în casă o stare de spirit festiv şi o atmosferă de bunătate, pace şi căldură.

Decor în nuanţe de alb şi roşu

Mixul de contraste: fineţea albului cu roşul pasiunii, albul rece cu focul roşu, neutralitatea şi luminozitatea. Această combinaţie nu se învecheşte, în afară de acest aspect – este uşor de implementat, deoarece puteţi utiliza serviciul de masă de zi cu zi (care de cele mai multe ori este alb), adăugînd cîteva accente de roşu – panglici roşii, globuri de Crăciun şi lumînări.

Masa de Crăciun şi Revelion în accente aurii

Aurul – este simbolul bogăţiei şi prosperităţii. Dacă credeţi în proverbul „Cum veţi întîmpina Anul Nou, aşa va fi anul întreg", atunci cu siguranţă masa de Crăciun trebuie să includă accente aurii, iar petrecerea de Revelion trebuie să fie fastuoasă! Puteţi adăuga mai multă strălucire printr-un decor sclipitor şi lucios al veselei, sfeşnicelor cu lumînări, globuri de brad puse într-o compoziţie pe mijlocul mesei. Arată solemn combinaţia de nuanţe întunecate cu auriu.

Decor pentru masa de Crăciun în accente argintii

Accentele argintii pe masa de sărbatoare arată foarte festiv şi original. Puteţi realiza o imitaţie de zăpadă pe masă, adăugînd paiete de argint, sclipici sau ghirlande – astfel masa dumneavoastră va străluci. Pentru a diminua „sclipirea argintie", puteţi adăuga cîteva culori vii cu ajutorul panglicilor şi lumînărilor.

Un decor plin de culoare la masa festivă

Puteti diversifica decorul de Crăciun prin culori vii care nu sînt tradiţionale, astfel veţi obţine o atmosferă inedită şi foarte originală. Folosiţi următoarele culori: roz, magenta, violet dar şi altele în tonuri vesele. Cu siguranţă o gamă cromatică în culori puternice va schimba percepţia unei cine festive sumbre şi plictisitoare în una veselă şi de petrecere.

Aranjamentul mesei de Crăciun cu materiale naturale

Un decor în stilul rustic este unul dintre cele mai populare exemple în aranjamentul mesei pentru sărbătorile de iarnă. Puteţi accesoriza casa cu diverse bibelouri realizate din lemn şi materiale naturale, care vor conferi interiorului o atmosferă confortabilă de sărbătoare.

Ca decor, aveti posibilitatea să utilizaţi şipci de lemn (în locul suporturilor de sticlă), conuri (în locul globurilor lucioase), sfoară (în locul panglicilor luminoase) şi inul (în locul feţelor de masă şi al servetelor din mătase).

Indiferent de gama cromatică sau decorul ales, important este să creaţi o atmosferă caldă şi primitoare. De aceea, pregătiţi-vă din timp pentru sărbătorile care vin şi puneţi-vă imaginaţia la treabă.

Vă doresc un Crăciun de poveste într-o ambianţă de sărbătoare!

Natalia Berezovskaia, designer de interior la Creativ Interior

Source: avantaje.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.