02 may 2017, 11:30 Kaleidoscope views 6206
Românii au cîștigat! Guvernul abrogă Ordonanţa de Urgenţ
02 may 2017, 11:30 Kaleidoscope views 6206

Românii au cîștigat! Guvernul abrogă Ordonanţa de Urgenţ

După ce premierul României, Sorin Grindeanu, şi liderul PSD Liviu Dragnea au anunţat că nimic nu-i va face să dea înapoi în privinţa controversatei ordonanțe care a scos sute de mii de oameni în stradă, iată că presiunea străzii îşi spune cuvântul.

Premierul român a anunţat că se va face în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru abrogarea OUG.

Vedeți mai jos declarații lui Sorin Grindeanu, potrivit Digi24.

"Am ascultat şi am văzut şi auzit în aceste zile foarte multe opinii. Multe din partea colegilor de partid din care fac parte de 20 de ani, din coaliţia guvernamentală, colegi de politică.

Am auzit vocea străzii.

Vă spun decizia mea ca prim ministru - Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Pe de o parte, pe cealaltă argumentele celor care ne-au susţinut - pare ruptă în două. E ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva.

Tot ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp şi care nu au fost puse în practică, e normal, chiar conform legii, ca în cel mai scurt timp să îşi găsească transpunerea în cadru legal. Orice decizie a CCR e obligatorie pentru toată lumea.

Am văzut poziţiile oamenilor.

S-a creat un clivaj în societate.

Ca prim ministru, am luat după aceste zile câteva decizii.

Mâine vom face în regim de urgenţă o sedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. Folosesc termenul abrogare, e folosit de către Administraţia Prezidenţială. Vom găsi termenul legala ca să nu intre în vigoare - abrogare, prorogare.

O să demarez rapid o consultare cu toate partidele, pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, ca după un dialog pe care sper să îl am , în scurt timp să trimitem proiect de lege în parlament pentru punerea in acord a deciziei CCR cu cadrul legal.

Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele.

Doresc în continuare a pune în practică programul de guvernare pentru care am fost votaţi. Avem 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin şedinţele viitoare de guvern".

Numărul oamenilor care au ieșit în stradă a trecut de 360 000.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

Romania , lege , guvern , protest

Comments

 (1)
  • #1 ARusu Reply Quote selected
    Au iesit in strada 300000 dar Romania are 22 de milioane de locuitori. Au iesit unii si cu copii mici cu jucarii si au stat in frig sau ploaie pana seara tarziu. Cred ca cei din strada nu cunosc continutul modificarilor de coduri juridice pentru care protestaza. Puteti verifica.
    Cred ca aceasta iesire in strada are la baza lupta politica dintre partidele de centru-stanga (PSD+ALDE) care au castigt alegerile si opozitia liberala. In realitate se doreste rasturnarea guvernului. Dupa ce primul ministru a anuntat ca Ordonanta de urgenta va fi abrogata, au iesit si mai multi in strada cerand plecarea guvernului.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1581
Populația:
3519 locuitori

Fundurii Vechi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3519 oameni. Satul Fundurii Vechi a fost menționat documentar în anul 1581.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.