03 march 2017, 15:15 Kaleidoscope views 2755
Vulcanul italian Etna a intrat într-o nouă fază de erupţie (Video)
03 march 2017, 15:15 Kaleidoscope views 2755

Vulcanul italian Etna a intrat într-o nouă fază de erupţie (Video)

Vulcanul Etna din sudul Italiei a intrat într-o nouă fază de erupţie care a generat apariţia unor râuri de lavă, explozii, dar şi a unei mici scurgeri de lavă, informează presa italiană.

Fenomenul de erupţie a avut loc pe creasta ce combină vechiul şi noul crater din zona de sud-est a vulcanului, notează Mediafax.

Acesta se concentrează în prezent în zona crestei celui mai înalt vulcan activ din Europa, neconstituind însă un pericol, fenomenul fiind însă vizibil din oraşele Catania şi Taormina.

Vulcanul este monitorizat de Institutul Naţional de geofizică şi vulcanologie din Italia (INGV). O serie de camere care capturează imaginea radiaţiilor termice urmăresc evoluţia situaţiei.

În ultimele săptămîni, INGV-ul a notat o creştere a mişcărilor tectonice interne ale canalelor alimentate de magmă.

Prima emisie de cenuşă a fost înregistrată pe 15 decembrie 2016. După data de 20 ianuarie cînd Etna a emis fumarole, trei zile mai tîrziu au început primele explozii de lavă, care au ajuns la cîteva zeci de metri înălţime.

Source: descopera.ro

Keywords:

natura , vulcan

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.