03 january 2012, 12:19 Kaleidoscope views 3317
03 january 2012, 12:19 Kaleidoscope views 3317

Atentatul împotriva lui Putin: pericol real sau tertip electoral?

Dacă plănuiţi să-l trimiteţi pe lumea cealaltă pe liderul unui mare stat, rezonanţa va fi una maximă, mai ales dacă faceţi acest lucru în timpul campaniei electorale, notează pe blogul său, găzduit pe site-ul The Financial Times, jurnalistul Neil Buckley. Însă, în cazul premierului Putin, „comploturile” în scopul asasinării lui par să iasă la iveală în perioada alegerilor într-un mod atît de regulat, încît există motive serioase pentru dubii.

De-a lungul anilor, Kremlinul şi-a perfecţionat tehnologiile politice pentru a ameliora imaginea de „lider naţional”, explică autorul, trecînd în revistă anii în care au apărut informaţii ale presei despre planurile de atentat la adresa lui Putin: în 2000, în octombrie 2003, în octombrie 2007 şi în 2008 imediat după alegeri. Fără îndoială, Putin este o potenţială ţintă pentru terorişti, una extrem de preţioasă, însă recentele informaţii stîrnesc la fel de multe întrebări ca şi cele vechi.

Chiar şi planul atentatului - dinamitarea convoiului lui Putin în momentul cînd acesta trece pe un mare bulevard - nu este unul verosimil, consideră Neil Buckley. Însă, una dintre întrebările principale rămîne următoarea: de ce autorităţile ruse au găsit de cuviinţă să publice informaţiile despre atentatul dejucat - adevărate sau false - tocmai acum şi în pofida faptului că sondajele de opinie îl arată pe Vladimir Putin învingător al alegerilor prezidenţiale chiar din primul tur.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
500 locuitori

Piscăreşti este un sat din cadrul comunei Sîrcova, raionul Rezina. Satul Piscărești este situat la o distanță de 16 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 500 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.