21 august 2017, 17:20 Kaleidoscope views 4425
Cum va produce Marea Eclipsă venituri de milioane de dolari
21 august 2017, 17:20 Kaleidoscope views 4425

Cum va produce Marea Eclipsă venituri de milioane de dolari

O eclipsă totală de soare va fi vizibilă de pe teritoriul Statelor Unite. Este prima care traversează America de Nord, de la un ţărm la celălalt, după 99 de ani. Se estimează că fenomenul va atrage cel mai mare număr de spectatori din istorie. Acest lucru poate înseamnă venituri de milioane de dolari pentru micile orașe situate în zonele de unde va putea fi observată eclipsa totală, scriie digi24.ro.

În jurul fenomenului astronomic a apărut o mică industrie. Pe lângă ochelarii speciali, piaţa americană a fost invadată de tot felul de produse dedicate eclipsei: gogoşi cu glazură de ciocolată neagră, băuturi spirtoase, pantofi de sport... Nu lipsesc timbrele, iar un lanţ de restaurante împachetează pizza într-o cutie ce poate fi transformată într-un dispozitiv artizanal pentru urmărirea eclipsei.

Orăşelele de unde se va vedea cel mai bine momentul în care umbra lunii acoperă soarele se pregătesc de multă vreme, chiar ani în unele cazuri, să primească vizitatori.

Pe banda de totalitate locuiesc 12 milioane de americani, dar se estimează că acolo vor ajunge şi câteva milioane de turişti.

Madras, Oregon, este unul dintre primele oraşe de unde se va vedea eclipsa.

Lisa Vattimo, organizatorul evenimentului: „Pot să spun că era un orăşel agricol adormit... Nu avem cum să numărăm câţi oameni vor veni. Ştim că vor fi mulţi."

În Casper, Wyoming, au fost investite 8 milioane şi jumătate de dolari pentru construirea unei noi pieţe centrale.

Marea Eclipsă Americană este cea de-a 11-a eclipsă totală de Soare din secolul 21. O eclipsă de Soare se produce când Luna trece între Pământ şi Soare, ceea ce întunecă total sau parţial Soarele văzut de pe Pământ, scrie News.ro.

Source: agora.md

Keywords:

venit , eclipsa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1659 locuitori

Moara de Piatră este un sat şi comună din raionul Drochia. Moara de Piatră este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 159 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1659 de oameni. Satul Moara de Piatră a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.