25 october 2017, 14:30 Kaleidoscope views 12431
În Rusia va fi testată o rachetă de nouă generație
25 october 2017, 14:30 Kaleidoscope views 12431

În Rusia va fi testată o rachetă de nouă generație

Pînă la sfîrșitul anului 2017, Ministerul Apărării al Rusiei intenționează să efectueze două teste pe Cosmodromul Plesețk. Vor avea loc: testarea ieșirii rachetei din mină, dar și două lansări pentru testarea lichidelor ICBM RS-28 «Sarmat».

Despre acest lucru ziarul «Kommersant» a fost informat din surse apropiate Departamentului militar și al industriei rachetelor din țară. "Scopul principal este de a verifica funcționarea sistemelor de rachete în momentul ieșirii din mină și conectarea primei trepte a lui «Sarmat» cu o activitate ulterioară de aproximativ cinci secunde", a spus interlocutorul, adăugînd că, după primul test obișnuit în anul 2017, al doilea ar trebui să aibă loc tot în acest an.

Termenele testelor «Sarmat» au fost amînate de mai multe ori, din cauza indisponibilității sistemului de lansare minier, dar și a ICBM, în special, a lichidului motorului rachetei de treapta întîi.

Cea mai nouă rachetă de clasă grea RS-28 "Sarmat" este planificat să facă parte din dotarea Armatei Rusiei în anii 2019-2020. Lucrările de proiectare experimentală asupra proiectului în cauză au început în anul 2011, racheta care urmează să fie creată va înlocui Complexul "Voevoda" ("Satana"). Masa de lansare a rachetei va fi mai mică de 110 tone, distanța lansării va depăși 11.000 de kilometri, ICBM va avea la bord 10-15 focoase separabile cu o capacitate de pînă la 750 de kilotone fiecare.

Source: lenta.ru

Keywords:

Rusia , racheta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.