29 december 2023, 12:30 Kaleidoscope views 33959
Cum păstrăm Pomul de Crăciun
29 december 2023, 12:30 Kaleidoscope views 33959

Cum păstrăm Pomul de Crăciun

Unul din cele mai importante atribute ale sărbătorilor de iarnă este Pomul de Crăciun. Mulţi nici nu-şi imaginează Crăciunul şi Revelionul fără un brăduţ în casă. Nu toţi ştiu, însă, cum să aleagă reuşit un Pom de Crăciun şi cum să-l păstreze corect. Iată cîteva sfaturi utile.

Pentru ca Pomul de Crăciun să vă bucure mai mult timp, trebuie să-l alegeţi cu atenţie, când îl procuraţi, dar şi să ştiţi, cum să-i prelungiţi viaţa.

Specialiştii susţin, că brazii, tăiaţi la temperaturi cu plus, se păstrează mai puţin. Aceştia au o formă mai plată. În schimb, pomii de Crăciun, tăiaţi la temperaturi cu minus, sînt pufoşi şi cu crengile drepte. Cînd ajungeţi cu bradul acasă, nu vă grăbiţi să-l împodobiţi. Schimbarea bruscă a temperaturii poate duce ca căderea acelor.

Despre aclimatizare unii au auzit, dar pentru mulţi aici se epuizează bagajul de cunoştinţe privind păstrarea corectă a bradului.

Corect ar fi să pregătim pentru brad o marinadă specială. Cea mai simplă variantă - apă fierbinte şi aspirină. Uncropul va deschide porii copacului, iar aspirina va nimici bacteriile dăunătoare.

Încăperea, în care se află Pomul de Crăciun, trebuie aerisită şi umidificată regulat - pentru brad este importantă umezeala nu numai la rădăcină, dar şi în aer. Putem să mai adăugăm în apă zahăr, sare sau săricică de lămîie.

Source: www.canal3.md

Keywords:

brad , sfat , Anul Nou

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
2729 locuitori

Cosăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cosăuţi și Iorjniţa. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2729 de oameni. Satul Cosăuți a fost menționat documentar în anul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.