15 november 2012, 15:30 Kaleidoscope views 73589
15 november 2012, 15:30 Kaleidoscope views 73589

21 decembrie 2012, sfîrşitul lumii sau invazia extratereştrilor?

Oracolele au prezis o apocalipsă care va avea loc în timpurile noastre, centrată în jurul datei de 21 decembrie 2012. În ziua cu pricina, în timpul solstiţiului de iarnă, va avea loc o conjunctură planetară neobişnuită. Pămîntul se va alinia cu Soarele, care se va afla în mijlocul ecuatorului galaxiei Căii Lactee, alcătuind ceea ce vechii maya numeau "Copacul sfînt".

Unii cercetători au afirmat că mayaşii au anunţat că Pămîntul ar putea fi înghiţit de o gaură neagră ori că o explozie solară sau un asteroid ar putea aduce sfîrşitul planetei noastre.

Alţi experţi au spus că, de fapt, 21 decembrie 2012 reprezintă o mare sărbătoare de încheiere a unui întreg ciclu.

Recent, însă, pe Internet a apărut un documentar care vine cu o alta teorie, la fel de spectaculoasă. 2012 ar putea fi anul în care se întorc pe Terra civilizaţiile extraterestre care au construit templele mayaşe din Mexic, de la Puma Punku sau din Tikal.

Experţii citaţi în documentarul realizat de Prometheus Entertainment pentru H2 Network afirmă că anul acesta ar putea aduce, astfel, un nou început pentru planetă, pentru civilizaţia umană.

Complexul de la Puma Punku, care datează de acum 14.000 de ani, cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatră tăiate cu o precizie incredibilă în diverse forme geometrice. Experţii au analizat în laborator structurile respective şi au ajuns la concluzia că acestea au fost modelate cu o tehnologie necunoscută, mult mai performantă decît cea clasică sau cu laser.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, şi modul în care au fost amplasate uriaşele blocuri de piatră ridică semne de întrebare, în condiţiile în care nu s-a descoperit nicio urmă privind tractarea şi montajul acestora.

Keywords:

apocalips , ozn , descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.