19 april 2012, 16:15 Kaleidoscope views 3008
19 april 2012, 16:15 Kaleidoscope views 3008

Soros avertizează că criza euro ar putea distruge UE


Foto: i-g-t.org 

Luni, miliardarul George Soros a avertizat că criza euro se adînceşte,  informează Reuters. Potrivit finanțatorului, motivul este că politicienii oferă metode greşite de depășire a crizei.

"Euro subminează integritatea politică a UE, şi dacă așa va continua, ar putea chiar distruge UE. Motivul - o înţelegere greşită a problemei", - a spus Soros la Copenhaga, în timpul unei discuţii cu Ministrul Economiei al Danemarcei.

Potrivit lui Soros, creatorii euro nu și-au dat seama că dezechilibrul poate fi generat nu numai de sectorul public, dar şi de către pieţe. Acum, politicienii cred că criza euro este o criză bugetară, deşi ea a început cu colapsul sistemului bancar din SUA, şi a fost exacerbată de competitivitatea inegală a Europei.

Imposibilitatea de a rezolva criza îi pornește pe cetăţeni împotriva UE, se acutizează luptele interne în ţările UE şi între aceste ţări.

Pactul fiscal a 25 de țări UE este un pas în direcţie greşită, spune Soros. Pactul obligă guvernele să echilibreze bugetul şi să reducă datoria în moment cînd cererea nu este suficient de mare. "Potrivit lui Soros, singurul instrument rămîne politica monetară deoarece stimularea din fondurile bugetare este exclusă", - se spune în articol.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.