20 april 2012, 14:30 Kaleidoscope views 3221
20 april 2012, 14:30 Kaleidoscope views 3221

Optimismul împiedică apariţia bolilor cardiovasculare


Foto: webapteka.by  

Cercetătorii de la Harvard School of Public Health din Boston, au ajuns la concluzia că oamenii care au o perspectivă pozitivă asupra vieţii sunt mai puţin predispuşi la bolile inimii decît cei pesimişti, scrie Daily Mail.

Cei mai optimişti dintre oameni au şanse mai mari cu 50% de a evita o boală coronariană sau un atac de cord faţă de cei cu o perspectivă negativă asupra vieţii. Studiile medicale au relevat faptul că stările negative ca depresia, furia, anxietatea sau ostilitatea pot creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Cercetătorii spun că buna dispoziţie ajută inima. ’’Absenţa unei stări negative nu este acelaşi lucru cu prezenţa uneia pozitive. Factori precum optimismul, satisfacţia de sine şi sentimentul de fericire sunt asociaţi cu un risc redus al bolilor inimii, indiferent de vîrstă, statut social sau greutate corporală’’, spune  doctorul Julia Boehm, conducătorul studiului. ’’De asemenea, aceşti factori pot încetini ritmul bolii, în cazul în care aceasta există deja’’, a adăugat ea.

După ce au analizat mai multe studii anterioare în domeniu, Boehm şi Laura Kubzansky, un alt doctor care a lucrat la acest studiu, au ajuns la concluzia că trăsăturile psihologice precum optimismul şi emoţiile pozitive oferă protecţie împotriva unor astfel de afecţiuni.

Oamenii optimişti se implică în activităţi sănătoase, cum ar fi exerciţiile fizice, au o dietă echilibrată şi un somn liniştit. Totodată, funcţiile lor biologice, ca presiunea sîngelui sau metabolismul, se încadrează în parametrii normali.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
841 locuitori

Obreja Nouă este un sat din cadrul comunei Obreja Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 841 de oameni. Satul Obreja Nouă a fost menționat documentar în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.