28 may 2018, 17:45 Kaleidoscope views 3559
Republica Democratică Azerbaidjan la 100 ani de independență
28 may 2018, 17:45 Kaleidoscope views 3559

Republica Democratică Azerbaidjan la 100 ani de independență

Astăzi în Azerbaidjan este una dintre cele mai luminoase și de neuitat zile din istoria statalității, țara marchează aniversarea a 100 de ani de la înființarea primei republici parlamentare din Orientul Musulman — Republica Democratică Azerbaidjan.

La 27 mai 1918, membrii fracțiunii Musulmane, sau mai exact Consiliul Musulman al Seimului Transcaucazian au avut o întâlnire specială și au decis să proclame independența Azerbaidjanului.

În acest scop, Consiliul Musulman Transcaucazian s-a autoproclamat Consiliul Național al Azerbaidjanului. Astfel, a fost creat primul parlament, punând bazele republicii parlamentare.

Prin ordinul Președintelui Republicii Azerbaidjan, dl. Ilham Aliyev, anul 2018 a fost declarat în Azerbaidjan 'Anul Republicii Democratice Azerbaidjan'. În baza acestei decizii, vor fi organizate și susținute diverse evenimente în țară și în străinătate.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1127 locuitori

Vînători este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Vînători este unicul sat din comuna cu cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 73 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1127 de oameni. Satul Vînători a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.