06 may 2014, 09:37 Kaleidoscope views 13727
06 may 2014, 09:37 Kaleidoscope views 13727

Dependența tehnologică: sindromul vibrațiilor fantomă


Foto: lifehacker.ru 

Vi s-a întîmplat vreodată să simțiți o vibrație în buzunar și cînd băgați mîna după telefon să constatați că dispozitivul nu este acolo? Nu sînteți singura persoană care a pățit asta. Este vorba de sindromul vibrațiilor fantomă, relatează presa din străinătate.

Această afecțiune este comună printre utilizatorii de telefoane mobile, mai ales smartphone-uri, spune Larry Rosen, profesor de psihologie la California State University. El vorbește despre acest sindrom în cartea sa "iDisorder".
 
Afecțiunea apare mai ales la cei care folosesc excesiv telefonul mobil și care verifică compulsiv dacă au primit apeluri, mesaje sau notificări noi.
 
Ce este iDisorder sau dependența de tehnologie? " iDisorder este orice tulburare psihică care apare și este exacerbată de relația prea strînsă pe care o are cineva cu media și tehnologia", spune Rosen. Fenomenul apare mai ales la bărbați, deoarece aceștia își țin telefonul în buzunarul de la pantaloni.

Keywords:

sindrom , tehnologie , dependenta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
2522 locuitori

Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.