02 february 2019, 11:45 Kaleidoscope views 15948
SUA îşi anunţă retragerea din tratatul Forţelor Nucleare Intermediare încheiat cu Rusia
02 february 2019, 11:45 Kaleidoscope views 15948

SUA îşi anunţă retragerea din tratatul Forţelor Nucleare Intermediare încheiat cu Rusia

Statele Unite îşi anunţă retragerea din Tratatul privind Forţele Nucleare intermediare pe care îl au împreună cu Rusia.

Anunţul vine de la şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, care îşi justifică această decizie prin faptul că Moscova nu respectă acest tratat, iar acest lucru reprezintă un pericol pentru securitatea cetăţenilor americani.

Tratatul privind forţele nucleare intermediare a fost semnat de cele două mari puteri în 1987 şi a avut un rol important în sfârşitul Războiului Rece. Înţelegerea interzicea folosirea, dezvoltarea şi desfăşurarea anumitor capabilităţi militare, precum rachete balistice şi de croazieră cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

Retragerea Statelor Unite din tratat este o procedură care va dura 6 luni. Imediat după acest anunţ, NATO a anunţat că Alianţa sprijină în totalitate decizia Statelor Unite.

Source: www.digi24.ro

Keywords:

SUA , Rusia , Tratat , arma nucleară

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.