09 october 2014, 11:27 Kaleidoscope views 15910
09 october 2014, 11:27 Kaleidoscope views 15910

Un nou mister al Universului: a dispărut praful cosmic


Foto: tainy.net 

Un fenomen extrem de bizar care s-a petrecut în cosmos îi lasă pe astronomi fără nici un fel de explicaţe.

O cantitate impresionantă de praf cosmic - care se întindea pe sute de milioane de kilometri şi înconjura o stea aflată la 450 de ani-lumină de Pămînt - a  dispărut fără urmă,

Astronomii citaţi de Reuters au monitorizat steaua timp de 25 de ani, iar în ultimii doi ani şi jumătate au descoperit că materia din jurul acesteia începe să dispară. Acum, praful cosmic a dispărut aproape complet.

Astronomii spun că praful cosmic ar fi urmat să se transforme în planete stîncoase, similare celor telurice, însă nu-şi pot explica de ce totul s-a petrecut atît de brusc. Specialiştii urmăreau cu interes transformarea prafului cosmic în planete, lucru care i-ar fi ajutat să înţeleagă cum s-a format sistemul nostru solar.

Oamenii de ştiinţă au acum două teorii: ori praful  a fost atras de gravitaţia stelei, ori s-a dispersat în spaţiu.

Keywords:

Mister , cosmos , Univers

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
4655 locuitori

Ţarigrad este un sat şi comună din raionul Drochia. Ţarigrad este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la 4 km de orașul Drochia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4655 de oameni. Satul Ţarigrad a fost atestat documentar pentru prima dată la 27 iulie 1795 sub denumirea de Corbu.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.