08 november 2012, 09:40 Kaleidoscope views 7646
08 november 2012, 09:40 Kaleidoscope views 7646

În Grecia, arde padurea din jurul mănăstirii din Muntele Athos

În Grecia, fac ravagii puternice incendii forestiere, iar focul se apropie de Muntele Athos, unde se află vestita mănăstire, informează rg.ru.

Din zona periculoasă au fost evacuați sute de locuitori ai satelor mici şi  turiştii din cîteva hoteluri din apropierea muntelui. Flăcările au distrus deja două depozite abandonate, în timp ce, conform localnicilor, mănăstirea ortodoxă nu a fost afectată.

Din fericire, nu sînt victime, totuşi, este alarmant faptul că focul se apropie tot mai mult edificiile mănăstirești.

La răspîndirea rapidă a focului contribuie și canicula de 40 grade Celsius care s-a stabilit în regiune şi vînturile puternice, care împiedică utilizarea  aviaţiei. În prezent zona Sfîntului Munte Athos luptă cu focul douăzeci şi şase de echipaje de pompieri, patru avioane şi trei elicoptere.

Cel mai rău este că meteorologii nu promit ploi, care ar putea ajuta la eliminarea focarelor incendiilor.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
831 locuitori

Bobuleşti este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Este situat pe malul stîng al rîului Răut, la 5 km de orașul Floreşti şi la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 831 de oameni. Satul Bobulești este atestat documentar în anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.