11 july 2012, 16:01 Kaleidoscope views 5679
11 july 2012, 16:01 Kaleidoscope views 5679

Astronomii au descoperit patria lui Superman

Un astrofizician a reuşit să identifice locaţia unei adevărate planete Krypton, planeta fictivă de pe care provenea personajul Superman, conform space.com. Planeta poate fi văzută şi de astronomii amatori.

Krypton se află la o distanţă de circa 27 de ani lumină de Pămînt în constelaţia Corbului, afirmă astrofizicianul Neil de Grasse Tyson.

Planeta fantastică, care s-a dovedit a fi reală, se roteşte în jurul stelei pitice roşii LHS 2520 care este ceva mai rece şi mai mică decît Soarele. Conform poveştii lui Superman, acesta s-a născut pe planeta Krytpon dar a fost trimis spre Pămînt de tatăl său, Jor-El, chiar înainte de distrugerea acestei planete.

Keywords:

descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
5444 locuitori

Bubuieci este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bubuieci, Humuleşti și Bîc. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5444 de oameni. Satul Bubuieci a fost menționat documentar în anul 1518.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.