17 november 2012, 10:55 Kaleidoscope views 2670
17 november 2012, 10:55 Kaleidoscope views 2670

Facebook lansează o aplicație pentru găsirea locurilor de muncă

Facebook, rețeaua de socializare cu un miliard de utilizatori, a decis că e timpul să își crească implicarea în proiecte sociale lansînd o aplicație care facilitează găsirea locurilor de muncă vacante.

Social Jobs este rezultatul unui parteneriat de peste un an cu Departamentul Muncii din SUA, Asociația Colegiilor și Angajatorilor și alte asociații din domeniu. Aplicația își propune să reunească locurile de muncă listate pe mai multe site-uri pentru a aduce la un loc cît mai multe oferte.

În prezent, sînt listate peste 1733000 locuri de muncă, în principal din SUA, dar și posturile oferite de companiile americane în alte țări, cum ar fi India, Germania și Marea Britanie.

În partea de sus a paginii este afișat numărul exact de locuri de muncă disponibile, acestea putînd fi căutate după cuvinte cheie, domeniu, subdomeniu și locație.

În acest moment, aplicația funcționează similar unui motor de căutare pentru posturi disponibile, dar Facebook își dorește ca aplicația Social Jobs să devină o resursă de încredere pentru cei care sînt în căutarea unui loc de muncă, un loc în care să oferta companiilor să să întîlnească cu cererea utilizatorilor.

Din studiile efectuate, Facebook susține că aproape jumătate dintre angajatorii din America folosesc rețeaua socială în procesul de angajare, iar aproape 90 % din companiile intervievate au declarat că Facebook scade costurile de publicitate pentru angajări.

Intrînd în acest domeniu, Facebook concurează direct cu LinkedIn, ce susține că este “cea mai extinsă rețea de profesioniști din lume”, și este, desigur, în căutarea unor noi surse de venit. Facebook dorește să demonstreze că nu este numai un loc de postat fotografii și conversat cu prietenii, ci și o importantă conexiune socială care poate fi folosită pentru găsirea unui loc de muncă.

Momentan, aplicația fiind abia lansată, nu sînt listate posturi din Romînia, dar serviciul se va extinde cel mai probabil și în alte țări, avînd în vedere popularitatea rețelei sociale la nivel global.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1102 locuitori

Căbăiești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Căbăiești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Căbăiești se află la distanţa de 22 km de orașul Călăraşi și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1 102 oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.