12 january 2012, 11:25 Kaleidoscope views 7234
12 january 2012, 11:25 Kaleidoscope views 7234

Erdogan este obsedat de Imperiul Otoman

Ziarul german Die Welt relatează că premierul turc, Recep Tayyip  Erdogan este pur și simplu „obsedat” de tot ceea ce are vreo legătură cu fostul Imperiu Otoman.

"Deaceea, nu este surprinzător faptul că unele publicații occidentale văd în politica externă „neootomană” a lui Erdogan, care a declarat de mai multe ori că „Turcia ar trebui să manifeste interes față de vecinii săi, deoarece ei au fost cîndva parte a Imperiului Otoman”, o încercare de a revigora fosta putere” – scriu autorii. De fapt, în opinia premierului turc „țara ar trebui să fie prezentă peste tot unde au fluturat vreodată steaguri turcești” – de la  Serbia la Marea Caspica și de la Algeria la Fîșia Gaza.  O înțelegere într-adevăr foarte ciudată a politicii externe, care nu este dominată de interese materiale, ci de loialitate față de strămoși, scrie autorul.

Între timp, însuși prim-ministrul, care cu mare plăcere face trimitere la victoriile militare ale otomanilor, s-a grăbit să asigure că „nu are de gînd să atace pe nimeni, în ciuda faptului că răbdarea Turciei nu este nelimitată, iar el, ca lider trebuie să o protejeze de amenințări”.

"Și, se pare, nu numai de amenințări, ci, de asemenea, de calomnierea Imperiul Otoman" - însumează autorii. Se ajunge la ridicol. Serialul de televiziune „Secolul magnific” popular în multe țări, care prezinta detalii din viața haremului și intrigile de la curtea sultanului Suleiman Magnificul, a generat nemulțămirea autoproclamatului „moștenitor al otomanilor”. „El şi-a petrecut 30 de ani din viaţă în şaua calului, nu în palate, aşa cum este arătat la televizor. Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii serialului și pe proprietarii acestui post de televiziune. Am înştiinţat autorităţile de această problemă şi aşteptăm o decizie. Nu este permis aşa ceva”, a declarat premierul Recep Tayyip Erdogan.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1420
Populația:
1313 locuitori

Orașul Bucovăţ este o localitate din raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia orașului constituia 1313 locuitori. A fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.