12 march 2012, 14:34 Kaleidoscope views 8320
12 march 2012, 14:34 Kaleidoscope views 8320

20 de ani în urmă a fost trimis primul SMS


Foto: mariussescu.ro 

Pentru prima dată în istoria telefoanelor mobile, numărul SMS-urilor trimise în întreaga lume a scăzut considerabil, scrie the telegraph.

Din decembrie 1992, cînd inginerul Neil Papworth trimitea primul SMS (short message service n.red.) din lume către reprezentantul Vodafone Richard Jarvis, cu textul „Crăciun fericit”, acest tip de mesaje text a fost folosit în scopuri dintre cele mai variate: de la stabilirea unor întîlniri de afaceri, la cereri inedite în căsătorie.

După două decenii în care SMS-ul a ajuns cel mai la îndemînă mijloc de comunicare, compania Ofcom a anunţat o scădere a numărului SMS-urilor trimise.

Anul trecut, în Marea Britanie au fost trimise 39,7 miliarde de mesaje trimise, însă anul acesta numărul lor a scăzut la 38,5 miliarde. Diminuarea a fost pusă pe seama noilor metode de comunicare, care au devenit tot mai populare odată cu dezvoltarea smartphone-urilor. Mesajele trimise de pe aplicaţiile mobile pentru Yahoo! Messenger şi postările pe Twitter sau Facebook direct de pe un telefon sunt principalele motive ale scăderii popularităţii SMS-urilor. 

Keywords:

aniversarea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
591 locuitori

Rămăzan este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 591 de locuitori. Satul Rămăzan a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.