11 march 2020, 14:00 Kaleidoscope views 2863
Alexandr Șpakovschi:
11 march 2020, 14:00 Kaleidoscope views 2863

Alexandr Șpakovschi: "Moartea "revoluției colorate" – într-un dialog național”

Interviul cu cunoscutul istoric și politolog din Belarus, Alexandr Șpakovski, lansat în cadrul proiectului "Constelația Moldovei cu Artur Efremov", a generat un interes deosebit din partea cititorilor noștri. Publicăm continuarea temei, în care oaspetele jurnalistului moldovean povestește de ce a rezistat Lukașenko și ce se întîmplă în Belarus din 9 august curent.

Despre actualii lideri ai opoziției belaruse

În ceea ce o privește pe doamna Alexievici, trebuie remarcat faptul că scriitoarea, încă din momentul scrierii odelor de laudă fondatorului VCK, Felix Dzerjinski în perioada sovietică, a fost întotdeauna foarte atentă.

Premiul său, Alexievici l-a cheltuit pe cumpărarea unei locuințe de lux în centrul Minskului și, deși uneori își permitea declarații scandaloase, a încercat, în general, să nu "înoate" prea departe. În general, Alexievici a respins cu încăpățînare rolul de "Vaslav Havel din Belarus", spre care era împinsă insistent atît în Belarus, cît și în Occident.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

interviu , Belarus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
798 locuitori

Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.