14 february 2015, 12:36 Kaleidoscope views 25988
14 february 2015, 12:36 Kaleidoscope views 25988

Un vulcan din Pacific poate provoca apocalipsa

O echipă de cercetători de la Universitatea din Utah a făcut o predicţie şocantă: sfîrşitul lumii ar putea să vină de pe fundul oceanului Pacific, scrie The Daily Mail.

Se pare că pe fundul oceanului, la o adîncime de aproximativ 2.800 de metri se formează un vulcan care, dacă va erupe, va distruge întregul Pămînt. Descoperirea a fost făcută iniţial de geologul Michael Thorne, care a analizat propagarea undelor seismice în centrul Terrei.

Atunci a observat plăcile fragmentate care se modifică încet, formînd conul unui super-vulcan care ar putea să erupă şi să distrugă totul. Din fericire, acest lucru este posibil peste 100 de milioane de ani, în cazul în care evoluează ca pînă acum, dar, totuşi, pericolul ne pîndeşte din adîncuri, chiar dacă nu pe noi, ci pe urmaşii urmaşilor noştri.

 

Keywords:

vulcan , Pamint , avertizare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.