28 february 2013, 12:53 Kaleidoscope views 11925
28 february 2013, 12:53 Kaleidoscope views 11925

„Vezi cine ţi-a vizitat profilul”, mesajul de care trebuie să te fereşti pe Facebook

În ultimele zile, printre utilizatorii Facebook circulă un mesaj de tip spam deghizat sub forma unei aplicaţii care promite să le spună cine le vizitează cel mai des profilul, scrie gandul.info. Utilizatorii primesc în Inbox un mesaj prin care sînt înştiinţaţi că unul dintre prieteni le-a dat "tag" într-o fotografie numită "Vizualizări profil". Cei curioşi să vadă ce loc ocupă între prietenii respectivului utilizator sau să afle propriul clasament al vizualizărilor sînt apoi puşi să dea Like unei anumite pagini de Facebook.

După ce utilizatorii dau Like respectivei pagini, aceasta începe să posteze mesaje pe paginile utilizatorilor, în numele acestora. Aceasta este cea mai recentă metodă de a strînge Like-uri frauduloase pentru paginile de Facebook.

Cei care vor să scape de această aplicaţie trebuie să umble în setările de siguranţă ale profilului, pentru a nu mai permite altora să posteze mesaje în numele lor.

Anul trecut, peste 200.000 de utilizatori de pe Facebook au fost păcăliţi de un virus deghizat tot sub forma unei aplicaţii de tipul "Vezi cine ţi-a vizualizat profilul". Cei care dădeau click îşi puneau la dispoziţie toate datele personale hackerilor.

Keywords:

virus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.