11 january 2021, 14:30 Kaleidoscope views 2740
Un tată, condamnat pentru refuzul de a-și numi fiica cu un nume masculin
11 january 2021, 14:30 Kaleidoscope views 2740

Un tată, condamnat pentru refuzul de a-și numi fiica cu un nume masculin

În urmă cu cîțiva ani, un poștaș din Vancouver a descoperit că prenumele fiicei sale de 12 ani a fost înlocuit cu un nume masculin în documentele școlare. Dar el a refuzat să vorbească despre fiica lui altfel decît la feminin. „ADN-ul ei nu se va schimba, în ciuda tuturor experimentelor pe care i le fac!”, spune el.

Pentru că a insistat să-și „îmblînzească” fiica, a considerat-o prea fragilă din punct de vedere psihologic pentru a face o tranziție de gen și a susținut acest lucru în presă, încălcînd decizia instanței, un tată canadian a fost condamnat în martie 2021 la șase luni de închisoare, transmite Noi.md cu referire la smartradio.ro.

În urmă cu cîțiva ani, poștașul din Vancouver, numit „CD” de către instanță, a descoperit că prenumele fiicei sale de 12 ani, „AB”, a fost înlocuit cu un nume masculin în documentele școlare. „Influențată de activiștii LGBT”, conform CD, ea a hotărît să devină băiat.

În ciuda obiecțiilor tatălui, care susține că AB este instabilă și suferă de depresie după despărțirea părinților, justiția decide că, la 13 ani, cu acordul mamei sale, adolescenta poate începe tratamentul hormonal.

„Violență în familie”

În 2019, tatăl, care a insistat să folosească prenumele feminin atunci cînd se referea la copilul său, a fost condamnat pentru „violență domestică”. Curtea de Apel din provincia canadiană British Columbia îi interzice tatălui să „încerce să-l convingă pe AB să renunțe la tratamentul de tranziței” și îi cere să folosească pronumele masculin și să-l numească pe noul său prenume.

„Nu pot să privesc cum distrug un copil perfect sănătos!”, a spus tatăl, care a încălcat dispozițiile instanței prin publicarea poveștii în presă.

Keywords:

tata , judecata , Canada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.