03 december 2013, 14:10 Kaleidoscope views 29713
03 december 2013, 14:10 Kaleidoscope views 29713

Previziunile lui Nostradamus despre "ultimul Papă din istorie"

Marți, 12 martie, la Vatican, începe conclavul care va alege noul lider pentru cei 1.2 miliarde de catolici din întreaga lume.

Va fi noul Papă ales de cei peste 200 de cardinali reuniți în aceste zile la Vatican ultimul din istorie? NBC News a analizat "semnele" din ultimele săptămîni, după ce Papa Benedict al XVI-lea și-a anunțat demisia. 

Potrivit unor profeții, unele vechi de aproape 900 de ani, în această săptămînă se alege ultimul papă din istorie. Nostradamus și Sfantul Malachie, episcop de Armagh, oraș din Irlanda, din secolul XII, sînt autorii profețiilor care îl numesc pe Benedict al XVI-lea ultimul papă adevărat, în timp ce succesorul său va fi un papă al cărui pontificat va duce la dispariția orașului Roma, acela fiind, de altfel, și ultimul suveran pontif.

Nostradamus, devenit celebru prin intermediul profețiilor sale controversate, a căror interpretare a fost legată, în timp, de tragedii precum cea de la 11 septembrie, din Statele Unite, sau de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, a avertizat în urmă cu cinci secole că penultimul Papă din istorie va fugi din Roma "în luna decembrie cînd o mare cometă va putea fi văzută pe cer în timpul zilei", relatează NBC News.

Dacă luăm în considerare diferența dintre calendare, astrologul Michel de Nostradame sau Nostradamus ar fi putut face referire la cometa ISON care strălucește chiar mai tare decît Luna și care va fi vizibilă de pe planeta noastră în anul 2013. Ea ar putea fi văzută chiar și în timpul zilei.

Printre alte semne pe care specialiștii le-au interpretat ca susținînd teoriile lui Nostradamus în legătură cu sosirea ultimului Papă la Vatican se numără fulgerul care a lovit Bazilica Sfîntul Petru de la Vatican, la cîteva ore dupa ce Papa Benedict al XVI-lea și-a anunțat demisia. Și acesta nu este singurul indiciu din ultimele săptămîni: ploaia de meteoriți din luna februarie din regiunea Ural, însoțită de explozii violente este considerată tot un semn potrivit adepților teoriilor apocaliptice. Oamenii de știință susțin însă că toate acestea sînt simple fenomene naturale.

Unii consideră că Nostradamus s-a înșelat în profețiile sale în legătură cu ultimul papă, în timp ce alții cred că interpretarea prezicerilor sale a fost eronată. Nostradamus ar fi prezis, pentru 2012, moartea suveranului pontif. Mai mult decît atît, francezul a făcut referire și la succesorul lui Benedict, "un bărbat tînăr" care "va obține o funcție înaltă" în 2014.



Sursa: stirileprotv.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
71 locuitori

Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.